Over 6 km løb! Stolt!

Mit vægttab

For ca 2 år siden vejede jeg 89 kg, jeg var ca 16 – 17 år gammel og kun 162 i højden. Jeg husker tydeligt hvornår det startede, for da jeg flyttede hjem til Danmark fra Qatar, vejede jeg 68 kg, men så startede jeg på efterskole, og fik ny medicin. Jeg spiste usundt og meget, og dyrkede INTET motion. Det eksploderede bare, jeg tog enormt hurtigt på.
Jeg ved ikke hvor meget medicinen påvirkede det, medicinen var strattera, som er et præparat man bruger imod ADD og ADHD.
Jeg begyndte mit vægttab da jeg startede i 10 klasse (efter efterskolen), jeg fik ny medicin + jeg havde fået hest. Det satte det hele igang, jeg fik også en del mere overskud og begyndte at løbe, men kun en gang om ugen og kun 2,30 km. Tiden gik og jeg tog en del på igen og tabte det igen. Det har svinget rigtig meget imellem 75 – 83 kg igennem en længere periode. Det skiftede hele tiden fordi jeg gav den en skalle og da jeg så tabte mig, så faldt jeg i den igen med chips og chokolade. Jeg tænkte tit “nu har jeg jo tabt mig, så kan jeg godt lige tåle lidt chokolade”.. Men nej, jeg kunne ikke stoppe igen. Løbetræningen stoppede også, så jeg red kun. Jeg fik så Question og havde nu to heste som skulle rides, det hjalp også rigtig meget at flytte i lejlighed i november, for så skulle jeg selv handle ind og lave mad. Jeg havde ikke råd til alt muligt usundt og jeg magtede ikke altid lave aftensmad hver evig eneste dag, så derfor spiste jeg bare knækbrød. Jeg begyndte at få springundervisning hver onsdag, hvilket jo er ret hårdt. Jeg begyndte også at løbe igen. Og sådan har det heldigvis gået indtil nu.
Nu løber jeg enda mere end jeg før har gjort. Løber ihvertfald 2 gange om ugen, og rider Question, hun har kun 1 – 2 fridage om ugen, Fabian har lidt flere fridage pga. Hans skade.

Min vægt i dag er på 74,6 kg og jeg er 18 år, 19 til august. Mit mål lige pt er bare at komme under 74 kg og blive der. Jeg har ikke vejet under 74 kg siden jeg var på efterskole! Efter det er mit mål at komme ned på 70 kg. Det bliver spændende, for det nærmer sig!

Idag har jeg været ude at løbe, jeg løb kun 3,32 km, da en skade jeg har i mit skinneben er kommet frem igen. Skaden stammer fra at jeg blev sparket af en hest, lægen mente at jeg havde fået slået min knoglehinde i stykker og der blev dannet arvæv. Det er virkelig træls, for det gør virkelig ondt.

Jeg har også redet dressur undervisning på Question.
Det var faktisk ikke meningen, da hestene har haft smed i dag for første gang her i Jylland. Da jeg sad i bilen og skulle Til at kører hjem fra stalden, ringer hende der ejer stedet og spørger om jeg vil ride undervisning hos deres underviser, da der er en som har meldt afbud. Jeg tænkte “hvorfor ikke”.
Det gik okay til undervisningen, men hold da op, træneren vil have mig til at ride på en helt anden måde end jeg er vant til, jeg kan til gengæld meget bedre lide denne måde at ride på. Det styrker min balance meget, jeg har forhen redet for meget med tøjlen, og for lidt med sædet, så når han beder mig om at ride med meget lange tøjler, så kan jeg dårligt nok holde balancen. Question reagerede meget bedre på mine signaler på den måde, så det var super positivt, og jeg er meget glad for at have fået noget med som vi kan arbejde med. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg får undervisning hos Ole!

Jeg vil nu smøre noget camferine på mit skinneben og prøve at sove. Imorgen satser jeg på at ride begge heste. Glæder mig til at ride Question med de værktøjer jeg har lært i dag og så glæder jeg mig til at komme op på ryggen af Fabian igen. Han har haft fri en lille uge, da hans hove var blevet alt alt for lange og skoene slet ikke sad ordentligt, så har ikke turde ride ham. Idag har de begge jo haft smed, så han har fået super fine hove igen, med sko som igen sidder som de skal! De er perfekt. 🙂
Må desværre ikke løbe før på mandag, min mor har frarådet mig det, da vi skal løbe med i femina kvindeløb i Haderslev, 5 km.

mojn!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Over 6 km løb! Stolt!